LokBuild Permanent Printoppervlak

Het ultieme oppervlak voor je printer!

 • Verbetert de hechting
 • Vermindert warping
 • Gemakkelijke applicatie
 • Beschermt bouwplaten
 • € 49,99

Incl. 21% BTW Exclusief verzendkosten

Verzending op 20.04.2020

Aan verlanglijst toevoegen

Art. nr.: STB-5060461300090, Inhoud: 1 stuk

EAN: 5060461300090

 • Verbetert de hechting
 • Vermindert warping
 • Gemakkelijke applicatie
 • Beschermt bouwplaten
153 x 153 mm: € 9,99
203 x 203 mm: € 12,99
305 x 305 mm: € 27,99
432 x 432 mm: € 49,99

Productinformatie en technische details:

Art. nr.: STB-5060461300090
Producentnummer: 5060461300090
Merken (Producent): LokBuild
Inhoud: 1 stuk
Productsoorten: 3D-Printer toebehoren

Beschrijving

Wat is LokBuild

LokBuild is de ultieme printfilm voor FFF / FDM 3D-printers. Het is een duurzaam alternatief voor traditionele lijmen.

LokBuild kan eenvoudig in de gewenste vorm en grootte van het bouwgebied van je 3D-printer worden gesneden. LokBuild is gemaakt van uniek gestructureerde panelen die eenvoudig aan je constructiepaneel kunnen worden bevestigd met behulp van hittebestendige lijm.

LokBuild vervangt het gebruik van bluetapes of polyimidefilms zoals Kapton-tapes. Het is gemaakt van hittebestendige materialen om een stabiel oppervlak voor uw modellen te bieden, terwijl afgewerkte modellen gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Installatie

 1. Veeg het bouwplatform schoon.
 2. Pas de LokBuild-film aan de vorm en grootte van uw bouwplaat aan. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een normale huishoudschaar of een hobbymes.
 3. Breng de LokBuild-film aan op de bouwplaat. Begin vanaf de ene kant en werk je een weg naar de andere kant. Maak de film glad.
 4. Pas de spuitmondhoogte van de printer aan en controleer of het oppervlak vlak is.

Reiniging:

De permanente printfolie hoeft normaal niet vaak te worden schoongemaakt. Gebruik in dat geval alcoholdoekjes of iets dergelijks (laag isopropylgehalte). Gebruik geen aceton of iets anders met een hoog isopropylgehalte, omdat dit het oppervlak beschadigt.

Nozzlekalibratie

LokBuild is veel gemakkelijker in te stellen nozzlehoogte dan sommige andere producten en vereist niet zoveel nauwkeurigheid. Er is echter een optimale spuitmondhoogte voor het materiaal en de printer die u kiest.

De sleutel tot een goede spuitkophoogte is experimenteren. Het wordt aanbevolen om verder weg van de bouwplaat te beginnen dan op andere oppervlakken en vervolgens de spuitmondhoogte iets te verminderen totdat de afdruk aan de LokBuild-film blijft kleven.

Het grote aantal printers en materialen maakt het onmogelijk om exacte afdrukparameters te geven, maar een goed startpunt voor de spuitmondhoogte zou tussen 0,20 mm en 0,25 mm liggen.

Verwijder de afgewerkte modellen

In de meeste gevallen kun je de 3D-prints netjes verwijderen met minimale inspanning. Voor sommige modellen met grotere contactgebieden kan een spatel nuttig zijn.

TIP: Wanneer je print met een printbed dat boven 100 °C is verwarmd, wordt het aanbevolen om het oppervlak af te koelen voordat je de modellen verwijdert. Dit verlengt de levensduur van uw LokBuild-film

Videos bij product:

 • LokBuild

Vragen & antwoorden over LokBuild Permanent Printoppervlak

Krijg specifieke antwoorden van klanten die dit product hebben gekocht

Recensies van onze klanten

De NASA maakt met behulp van 3D-printers pizza's voor astronauten, in de ruimte.