Onze groep - Dit zijn nice shops


Wie we zijn

Deze online winkel maakt deel uit van de Niceshops groep. Wij, de Niceshops groep, zijn een Oostenrijks bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van online winkels in verschillende productsegmenten. We zijn ondertussen vertegenwoordigd op verschillende Europese markten.

Elke maand bezoeken bijna een miljoen mensen onze winkels en genereren we meer dan 25.000 bestellingen, die ons logistieke centrum in Zuidoost-Oostenrijk verlaten en over de hele wereld worden verzonden.

Al onze websites hebben een aantal dingen gemeen:

 • Eeen fijn gesorteerd aanbod uit het betreffende gebied
 • Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Snelst mogelijke levering en aankoopverwerking
 • Probleemloze garantie en omruilbeleid
 • Altijd in een goed humeur en een vriendelijke communicatiecultuur in de omgang met klanten
 • EN: Veel vaste klanten die hun feedback gebruiken om de winkels voortdurend naar hun smaak te ontwikkelen.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur.

Duurzaamheid stond al centraal bij de planning van ons nieuwe logistieke centrum en is op veel plaatsen in het gebouw verwerkt. We wilden een voorbeeldfunctie vervullen op milieugebied en hebben daarom kosten noch moeite gespaard. De belangrijkste duurzaamheidsfactoren bij de bouw van het logistieke centrum waren:

 • Hout - De natuurlijk hernieuwbare grondstof speelde een belangrijke rol bij de bouw. In totaal werd 680 kubieke meter hout gebruikt in het hele centrum. Omdat in elke kubieke meter hout één ton CO2 wordt opgeslagen, kon 680 ton CO2 worden gebonden. Ter vergelijking: één ton CO2 komt overeen met een autorit van 4.900 kilometer.
 • Isolatie - Goede isolatie was ook heel belangrijk voor ons om zoveel mogelijk energie te besparen. De isolatiewaarde van het dak is ongeveer 0,18 W/m2K, wat een zeer goede waarde is. Daarnaast zijn de muren geïsoleerd tot een dikte van 16 cm, wat overeenkomt met de isolatie van een vrijstaand huis!
 • Verwarming en koeling - Op minder dan een kilometer afstand van ons nieuwe logistieke centrum staat een biogasinstallatie, die ook over een biomassastookinstallatie beschikt. Dus in plaats van ons eigen gasgestookte systeem te installeren, besloten we ons nieuwe logistieke centrum te verwarmen met behulp van de biogasinstallatie en het biomassastooksysteem. Toen we ook ontdekten dat de afvalwarmte van de biogasinstallatie alleen echt wordt gebruikt in de winter, maar wordt verspild in de zomer, hebben we een absorptiekoelmachine geïnstalleerd in plaats van een conventionele koelmachine. Deze wordt nu gebruikt met de afvalwarmte van de biogasinstallatie of met de warmte van de biomassaverbrandingsinstallatie. De ongebruikte afvalwarmte gebruiken om koeling op te wekken en zo het onaangeboorde potentieel van reeds beschikbare hernieuwbare energie te benutten, was voor ons gewoon ongelooflijk zinvol. Door ons aan te sluiten op de biogasinstallatie en de afvalwarmte te gebruiken, besparen we 600 kW voor verwarming en 550 kW voor koeling. Ter vergelijking: als we een van de twee apparaten 8 uur per dag zouden gebruiken op 180 dagen per jaar, zouden we gemiddeld ongeveer 1.680 kWh per jaar verbruiken. Met deze hoeveelheid energie zouden we bijna 3,5 jaar onafgebroken tv kunnen kijken (op een tv van gemiddelde grootte).
 • Apparaten - We kopen koelsystemen met de hoogste energie-efficiëntie en bij de aankoop van computerhardware richten we ons minder op prestaties en meer op energiebesparing.
 • Pakketvulling - Ook bij het verzenden van onze pakketten letten we op duurzaamheid. Daarom hebben we het vulmateriaal van onze pakketten waar mogelijk vervangen door composteerbaar materiaal. 95% van onze pakketten wordt nu gevuld met biologisch afbreekbare biochips.

Naast de harde feiten als het gaat om duurzaamheid, zijn ook de zachte factoren, dat wil zeggen mensen, belangrijk voor ons.

 • Bewustzijn - Wij vinden het belangrijk dat milieubescherming begint bij elke medewerker persoonlijk. Daarom zorgen we ervoor dat alle apparaten buiten werktijd zijn uitgeschakeld. Ook leggen we de nadruk op het correct scheiden van afval.
 • Leveranciers - We onderzoeken ook voortdurend de duurzaamheid, productiemethoden en filosofie van onze leveranciers. Dit is de enige manier waarop we de beste producten en de beste productienormen kunnen garanderen.

Duurzaamheid en milieubescherming zijn centrale pijlers van de bedrijfsfilosofie voor de hele Niceshops groep. We hebben maar één planeet. Daarom doet iedereen in ons bedrijf actief iets om haar schoonheid en diversiteit te behouden.

Ecco Verde

Ecco Verde - De natuurlijke cosmeticawinkel

Bij Ecco Verde vind je een uitgebreide selectie natuurlijke cosmeticaproducten van internationale fabrikanten. Van handcrèmes, shampoos en lichaamsverzorgingsproducten tot een brede selectie huidvriendelijke, minerale make-up, Ecco Verde heeft alles wat je hartje begeert!

Hier vind je echte hoogwaardige natuurlijke cosmetica: Ecco Verde Nederland | Ecco Verde België

VitalAbo

VitalAbo - De feelgoodwinkel

VitalAbo biedt een gevarieerd assortiment producten van gerenommeerde fabrikanten op het gebied van voedingssupplementen, sportvoeding en bewuste voeding online te koop - tegen een gunstige prijs en met deskundig, persoonlijk advies van een toegewijd team!

Voedingssupplementen en sportvoeding: VitalAbo Nederland

EquusVitalis - Het geluk van de aarde ligt op de rug van paarden

Hoofd- of bijvoeder, uitrusting, stijlvolle ruitermode of verzorgingsproducten - bij Equus Vitalis vind je alles wat paarden en ruiters gelukkig maakt. Naast bekende merken als Agrobs, Pavo, Kentucky Horsewear en Eskadron maakt ook ons hoogwaardige eigen merk Equus Vitalis deel uit van ons unieke uitgebreide assortiment. Een zorgvuldig samengestelde selectie van fijne producten voor honden en katten rondt ons assortiment perfect af.

Hoogwaardige voedingssupplementen voor paarden en meer: EquusVitalis Nederland | EquusVitalis België

Bloomling

Bloomling - Betover je tuin

Betover je tuin of balkon met de producten van Bloomling. Zo'n grote keuze aan planten vind je bijna nergens anders. Je kunt op je gemak online een keuze maken uit de verschillende soorten en variëteiten van het gehele plantenassortiment en deze vervolgens samen met de benodigde potgrond direct bij je thuis laten bezorgen.

Zaden en accessoires van hoge kwaliteit voor de tuin: Bloomling Nederland | Bloomling België

Interismo

Interismo - Woonaccessoires van de hoogste kwaliteit

Jouw online winkel voor woonaccessoires. Op deze website vind je alles wat je hartje begeert op het gebied van woondecoratie. Hoogwaardige woonaccessoires van de meest gerenommeerde fabrikanten voor je persoonlijke interieur.

Wonen in stijl: Interismo Internationaal

Pools.shop

pools.shop - Alles rondom het zwembad

Alles wat met zwembaden te maken heeft - of het nu gaat om een complete set of de juiste accessoires - je vindt het bij pools.shop. Geweldige zwembaden voor zwemplezier thuis en heel veel zwembadverzorgingsproducten.

Zwemplezier voor iedereen: pools.shop

Piccantino - Lekkernijen voor fijnproevers

Bij Piccantino vind je de beste specerijen en kruiden van internationale topproducenten - door ons voor jou geselecteerd. Het brede assortiment omvat pesto's, chutneys, oliën en azijnen, losse kruiden, specerijen en heerlijke blends.

Exquisiete specerijen, kruiden en meer zijn verkrijgbaar bij Piccantino Nederland | Piccantino België