5 betaalbare MSLA-printers voor beginners

5 betaalbare MSLA-printers voor beginners

Ontdek printen met resin en maak een verscheidenheid aan harsmodellen!

Ben je op zoek naar een betaalbare resin printer om aan de slag te gaan met 3D printen? We got you! Hieronder zullen we je kennis laten maken met 5 goedkope resinprinters onder de 500 euro, die vanwege hun eigenschappen ideaal zijn voor beginners.

Omdat je voor een professioneel apparaat niet meer diep in je portemonnee hoeft te graven, maken 3D-printers van resin momenteel een ware hype door. Een decennium geleden zag het er heel anders uit en moest je voor zo'n printer enkele duizenden euro's uitgeven. Tegenwoordig zijn er goedkope modellen beschikbaar voor minder dan 200 euro.

Beginnersvriendelijke MSLA 3D-printers om je op weg te helpen

De hier gepresenteerde resinprinters zijn niet alleen betaalbaar en beginnersvriendelijk, ze hebben ook iets anders gemeen: ze maken allemaal gebruik van MSLA-technologie.

⇒ Hoe werkt een resinprinter met MSLA-technologie?

Bij het MSLA-proces (Masked Stereolithography) wordt een kunsthars selectief van onderaf belicht met een LCD-display. Het LCD-scherm geeft per printlaag een masker weer en blokkeert zo het UV-licht op de aangegeven punten.

Op deze manier wordt alleen het gewenste gebied belicht en zorgt ervoor dat de resin gericht uithardt. Het LCD-fotomasker wordt digitaal weergegeven en bestaat uit pixels, die uiteindelijk de maximaal mogelijke resolutie bepalen.

Vanwege hun lage kosten zijn MSLA-printers de eerste keuze geworden in het budget-resinprintersegment.


1. Elegoo Mars 3

De Elegoo Mars 3 is al het zesde apparaat in de Mars-serie en belooft 30% meer afdruknauwkeurigheid dan zijn voorganger. In de Mars 3 combineert Elegoo de beste eigenschappen van zijn vorige versies en gaat nog een stap verder met een geweldige 4K-resolutie van 35 micron.

  • Groot printvolume

Andere printers in onze top 5 hebben ook zo'n hoge resolutie, maar met 143 x 89,6 x 175 mm biedt de Elegoo Mars 3 een aanzienlijk grotere printcapaciteit dan zijn voorganger en vele andere monochrome 4K-resinprinters.

  • Krachtige lichtbron en verbeterd koellichaamsysteem

De 4K Monochrome LCD-printer heeft een nieuwe, krachtige COB-lichtbron die onder het scherm is weggewerkt en een verbeterd koellichaamsysteem heeft gekregen dat de binnenkant van de printer op de optimale temperatuur houdt en bijdraagt aan de algehele levensduur van de printer.

De resinprinter heeft ook verbeterde FEP-folies en een nieuwe gezandstraalde constructieplaat, wat zorgt voor een goede modelhechting.

  • Gratis ChiTuBox Pro Slicer-abonnement

De prijs omvat ook een eenjarig ChiTuBox Pro-abonnement ter waarde van ongeveer 145 euro, wat, in combinatie met zijn andere uitstekende eigenschappen, de Mars 3 tot een goed afgeronde MSLA-printer maakt voor beginners en gevorderde gebruikers.


Technische kenmerken van de Elegoo Mars 3

Software

ChiTuBox
Display 6,6 inch monochroom 4K LCD-scherm
Bediening 3,5 inch-touchscreen
Verbinding USB
Lichtbron UV-licht met een golflengte van 405 nm
Bouwvolume 143 (L) x 89,6 (B) x 175 (H) mm
XY-resolutie (micron) 35 (4098 x 2560)
Z-resolutie (micron) 10
Apparaatgrootte: 227 x 227 x 438,5 mm
Gewicht 5,2 kg


2. Elegoo Saturn

We blijven bij Elegoo en gaan verder met de grootformaat Elegoo Saturn, de eerste 3D-printer van Elegoo met een monochroom LCD-scherm. De Elegoo Saturn maakt indruk met een 8,9 inch LCD-scherm en een enorm bouwvolume van 192 x 120 x 200 mm.

  • Voor grote en gedetailleerde modellen

De Elegoo Saturn is een van de eerste 8,9 inch LCD-printers met een nieuw ontwikkeld 4K monochroom LCD-scherm. Met deze nieuwe technologie creëert het ongelooflijke printsnelheden en heeft het slechts 1-2 seconden per laag nodig, terwijl conventionele LCD 3D-printers 7-8 seconden per laag nodig hebben.

Het monochrome LCD-scherm is ook thermisch stabiel en heeft een veel langere levensduur dan conventionele LCD-schermen. Je kunt er meer dan 2000 uur mee printen! Ondanks het grote bouwvolume haalt de Elegoo Saturn dankzij de 4K resolutie een zeer hoge precisie tot wel 50 micron.

  • Beginnersvriendelijke bediening

Dankzij het gebruiksvriendelijke systeem, het gekleurde 3,5 inch touchscreen en de nieuwste ChiTuBox software is de Elegoo Saturn zeer eenvoudig in gebruik en bij uitstek geschikt voor beginners.

Dus als je grootformaat en gedetailleerde modellen wilt maken, is de Elegoo Saturn zeker een geschikte kandidaat.


Technische kenmerken van de Elegoo Saturn

Software

ChiTuBox
Display 8,9 inch monochroom 4K LCD-scherm
Bediening 3,5 inch-touchscreen
Verbinding USB, LAN
Lichtbron UV-licht met een golflengte van 405 nm
Bouwvolume 192 (L) x 120 (B) x 200 (H) mm
XY-resolutie (micron) 50 (3840 x 2400)
Apparaatgrootte: 280 x 240 x 446 mm
Gewicht

12,2 kg


3. Phrozen Sonic Mini 4K

Net als de reeds beschreven 3D-printers is de Phrozen Sonic Mini 4K uitgerust met een LCD-paneel met 4K-resolutie, waarmee met 35 micron in hoge resolutie kan worden geprint. Het 6,1-inch monochrome LCD-scherm zorgt ook voor hoge afdruksnelheden en vereist slechts 1-2 seconden belichting per laag.

Het thermisch stabiele monochrome LCD-scherm heeft ook een langere levensduur dan conventionele LCD-schermen en hoeft niet zo vaak te worden onderhouden of vervangen.

  • ParaLED-module

De Phrozen Sonic Mini 4K maakt gebruik van een ParaLED-module, die zorgt voor een meer gelijkmatige belichting, een hoger rendement en een betere warmteafvoer.

Met een printvolume 135 x 75 x 130 mm biedt hij niet zoveel ruimte als een Elegoo Mars of Saturn, maar als dit voor jou niet belangrijk is, dan is de Sonic Mini 4K zeker een aanrader, waarmee je modellen met een hoge resolutie kunt maken.


Technische kenmerken van de Phrozen Sonic Mini 4K

Software

ChiTuBox
Display 6,1-inch monochroom 4K LCD-scherm
Bediening 2,8 inch touchscreen
Verbinding USB
Lichtbron UV-licht met een golflengte van 405 nm
Bouwvolume 134 (L) x 75 (B) x 130 (H) mm
XY-resolutie (micron) 35 (3840 x 2160)
Apparaatgrootte: 248 x 248 x 327 mm
Gewicht

5 kg


4. Creality LD-002H

In tegenstelling tot de vorige MSLA printers is de LD-002H van Creality een toestel met een monochroom 6,08 inch 2K LCD paneel en een ruimte van 130 x 82 x 160 mm. De pixelgrootte (XY) is 51 micron. Omdat de Creality-printer de laagste resolutie heeft in onze vergelijking, is het ook het goedkoopste apparaat.

  • Actief koolfilter & verbeterde belichtingseenheid

De luchtfiltering van de LD-002H vindt plaats via een actief koolfilter in de printruimte.

Een geïntegreerde UV-belichtingseenheid met sterke transmissie zorgt voor een stabielere belichting en een verhoogd slagingspercentage

  • ChiTu-firmware en ChiTuBox-slicer

De LD-002H maakt gebruik van de ChiTu-firmware en de ChiTuBox-slicer, wat betekent dat de afdrukvoorbereiding zeer eenvoudig is.


Technische kenmerken van de Creality LD-002H

Software

ChiTuBox
Display 6,08 inch monochroom 2K LCD-scherm
Bediening 3,5 inch-touchscreen
Verbinding USB
Lichtbron UV-licht met een golflengte van 405 nm
Bouwvolume

130 (L) x 82 (B) x 160 (H) mm

XY-resolutie (micron) 51
Apparaatgrootte: 221 mm x 221 mm x 403 mm
Gewicht

6,6 kg


5. Anycubic Photon Mono X

Als het over resinprinters gaat, mag Anycubic ook niet ontbreken.

De Chinese 3D-printerfabrikant is in onze top 5 vertegenwoordigd met de krachtige Photon Mono X, de duurste printer in deze lijst, maar ook zeer uitgebreid uitgerust.

  • Grote installatieruimte & 8,9 inch LCD-scherm

De Anycubic Photon Mono X is uitgerust met een grote bouwruimte van 192 x 120 x 245 mm en heeft een 8,9 inch 4K monochroom LCD-scherm.

Het bereikt ongelooflijke afdruksnelheden en het duurt slechts 1-2 seconden om een laag uit te harden.

Ondanks de grote bouwruimte haalt de Anycubic Photon Mono X dankzij de 4K resolutie een zeer hoge precisie tot wel 50 micron.

  • Anycubic App-afstandsbediening

Een geïntegreerde wifi-module zorgt voor gemakkelijke connectiviteit met de 3D-printer. Je kunt jouw Photon Mono X eenvoudig aansluiten met een app voor jouw mobiele telefoon en hetafdrukproces beheren en bewaken.


Technische kenmerken van de Photon Mono X

Software

Photon Workshop (ook te gebruiken met ChiTuBox)
Display 8,9 inch monochroom 4K LCD-scherm
Bediening 3,5 inch-touchscreen
Verbinding USB, WiFi
Lichtbron UV-licht met een golflengte van 405 nm
Bouwvolume

192 (L) x 120 (B) x 245 (H) mm

XY-resolutie (micron) 50
Apparaatgrootte: 270 x 290 x 470 mm
Gewicht

14 kg


Budget resinprinter voor thuis - conclusie

We hopen natuurlijk dat een van de gepresenteerde resin printers je aanspreekt en dat je een apparaat vindt dat bij je past en waar je plezier aan beleeft. Gedetailleerde informatie over de genoemde printers vind je op de betreffende productpagina.

Kijk ook eens op ons YouTube kanaal zodat je geen 3D printer presentaties, reviews of tutorials mist.